Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Acord privind implementarea programului #ROMACT în localitatea Balș.

Primarul Orașului Balș, domnul Rotea Cătălin Ștefan, a semnat scrisoarea de acord privind implementarea metodologiei #ROMACT în localitate. Vreme de aproape 22 de luni orasul Balș este inclus in Programul ROMACT.

După investițiile în infrastructură, programul de guvernare locală urmărește să asigure facilități de bază pentru fiecare familie și să crească nivelul de confort social.

ROMACT este un program comun al Consiliului Europei și Comisiei Europene, derulat încă din 2013 pentru “Consolidarea voinței politice și a înțelegerii incluziunii romilor la nivel local și regional”. Scopul programului este de a genera îmbunătățiri în comunitățile de romi, în domenii precum educația, spațiile locative, ocuparea forței de muncă și sănătatea. ROMACT oferă expertiză integrată pentru îndeplinirea acestui scop, prin proiecte bazate pe nevoile și prioritățile concrete ale comunităților locale de romi marginalizate. Soluțiile locale adoptate se bazează pe realizările anterioare în domeniu și pe lecțiile învățate din experiențele naționale și europene.

ROMACT implementează o metodologie în 4 pași, pe care îi vom parcurge și la nivelul UAT Balș,   și pe care îi vom detalia în decursul proiectului.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial, la categoria Resurse: https://coe-romact.org/resources și pe pagina de facebook a programului ROMACT – România: https://www.facebook.com/ROMACTROMANIA

0 comentarii

Nu există comentarii încă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut